» Мистерия
начало » Мистерия
сподели във  Facebook  Svejo.net 

Българин в мистериозна история за самоличност

(05/31/10) Мистериозната история като от роман на Джон Гришам, но с българско участие, мъчи детективите в щато Орегон през последната седмица. В резултат - българин е обвинен за присвояване на самоличността на загинало дете.

Дойчин Красев (Кръстев по баща, но Т-то отпаднало в САЩ заради чиновническа грешка) в продължение на години се представял за Джейсън Робърт Еверс, който всъщност бил убит на 3-годишна възраст през 1982 г. при опит за отвличане.

Дойчин Красев идва в Америка като тейнейджър в началото на 90-те години в приемно семейство на Майкъл Хоровиц - високопоставен служител на администрацията на Роналд Рейгън. „Дойчин е толкова умен, имаше потенциал да стане лидер в страната си”, разказва Майкъл Хоровиц. Американецът се сприятелил с родителите на Дойчин и затова приютил сина, когато той дошъл в САЩ. Много скоро след това той разбира, че Дойчин не иска да се връща в България. Момчето искало да бъде американец.

С интелекта си Дойчин впечатлява всички и успява да завърши едно от най-престижните училища във Вашингтон, което съвсем наскоро Мишел Обама оглеждаше за своите дъщери. После той спечелва стипендия и заминава за колежа Дейвидсън в Северна Каролина. Какво се случва там и до днес е мистерия, но Дойчин казва на родителите си, че напуска колежа. След което той изчезва и повече не се обажда.

До тази седмица - когато служители на Държавния департамент се обаждат на семейството, за да им кажат, че са арестували Дойчин при опит да си извади американски паспорт с името Джейсън Робърт Еверс. При проверка в базата данни, властите установяват, че това е името на 3-годишно дете, убито при опит за отвличане преди 28 години.

В ареста българинът не разкрива истинската си самоличност и в продължение на дни властите търсят начин да разберат повече за мистериозния мъж. Негов приятел им дава следа, която ги води към приемните му родители.

„Това е ужасна ирония. Смятаме, че той е знаел, че се опитваме да го открием и не е искал да бъде открит. И това го е накарало да вземе нова самоличност. Също и фактът, че той е знаел, че тук е нелегален чужденец и това повишава риска да бъде депортиран”, разказва Хоровиц.

Българинът работел като следовател в Комисията за контрол върху алкохола в щата Орегон. Колегите му го описват като безупречен, а съседите като мил човек. Няма криминално досие.

Дядото на Дойчин е бил генерал и антифашист. Баща му е уважаван математик и директор на централната библиотека на БАН, според орегонск. Майка му е един от известните последователи на Юнг в Източна Европа.

Все още не е ясно какво е накарало българинът да изчезне и да си смени самоличността.

 

Коментирай

Wowza, porbelm solved like it never happened.
( Ballu @ 2012-03-21 19:05:47 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
02/27/2021
Марта, Мартин, Евдокия
03/02/2021
Герасим
03/07/2021
Младен, Младенka
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
БГ Флорида

Create Your Badge
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news