» Разкрития
начало » Разкрития
сподели във  Facebook  Svejo.net 

Wikileaks: Българи от Тампа и Лос Анджелис внасят кокаин и екстази в САЩ

(12/03/10) В секретен доклад на бившия американски посланик в България Джеймс Пардю става ясно, че има групи за трафик на наркотици, които се водят от българи в Лос Анджелис и Тампа. Българите внасяли голямо количество кокаин и екстази в САЩ. Те имали връзки в Амстердам и финансова подкрепа от израелски гражданин, чието име не е назовано.

В доклада пише, че повечето от българите са били осъдени в САЩ, но се отбелязват три имена - Ивайло Ангелов Петков, Иван Добрев и Стефан Цветанов Стоянов, за които е възможно да са се прибрали в България, използвайки тогавашния режим на страната да не екстрадира свои граждани.

Документът е с дата 7 юли 2005 година и бе разпространен от сайта Уикилийкс и публикуван в британския вестник "Гардиън". Според описанието му той се базира на информация от оперативни контакти и на открити публикации.

Ивайло Ангелов Петков е издирван от американската агенция срещу наркотиците DEA. Според бюлетина на агенцията се предполага, че е замесен в нарушаването на федерални закони срещу наркотиците - заговор за притежаване и предполагаемо разпространение на кокаин и амфетамини. Издирващите казват, че е роден през 1965 г. в България, а за последно е живял в Чатсуорт, Калифорния. За същите предполагаеми нарушения е издирван и приятелят му Стефан Цветанов Стоянов, роден през 1966 г., с когото са живели в същия град в Калифорния

В документа са посочва още, че разследвания в САЩ са идентифицирали и българи, които се занимават с фалшифициране на документи, ипотечни измами, кредитни карти и други.

В анализа на посланик Пардю България е представена като оазис за организираната престъпност, с широка корупция във всички институции на държавата и политиката, безнаказаност, мними "бизнесмени", Майкъл Чорни и руско влияние. Още за доклада тук ».

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
03/19/2021
Яков
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
БГ Флорида

Create Your Badge
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news