» Медии
начало » Медии
сподели във  Facebook  Svejo.net 

Стартира нов вестник за българите в САЩ

(02/05/11) Нов, безплатен, вестник за българите в Съединените щати стартира в началото на този месец. Изданието ще се казва BG VOICE и има амбициозната задача да бъде най-скандалният и интересен роден вестник в САЩ.

Печатното издание ще е продукт на екипа, създал сайтовете за българите в Атланта, Чикаго, Ню Йорк и Флорида (www.BG-Atlanta.com, www.BG-Chiacgo.com, www.BG-NewYork.com, www.BG-Florida.com).
Главен редактор ще бъде кореспондентът на бТВ в САЩ Ясен Дараков, а репортерски екипи в няколко американски града с големи български общности, ще следят интересните теми от деня.

„Ще се постараем да бъдем много предизвикателни, малко скандални и доста интересни за четене,” обещава Ясен Дараков. Новият редактор е започнал кариерата си във вестник в родния Бургас. През последните години е специализирал новини в CBS и ABC News, бил е продуцент във филиали на ABC и FOX News, а от 6 години е и кореспондент на бТВ за Северна Америка.

Изключително модерен дизайн ще краси страниците на вестника като прави темите по-ясни и лесни за четене и разбиране. Екипът обещава това да бъде един полезен вестник за сънародниците ни тук.
Повече подробности за новото издание обаче още не се издават – нито колко страници, нито какви теми ще съдържа. Но обещават да бъде нещо, което досега не е правено за българската общност в САЩ. „Сигурен съм, че още след първите един-два броя ще видим сега съществуващите BG издания в опит да имитират нашия модел и това ще бъде един от най-големите комплименти за нас,” предвижда Ясен Дараков.

Проектът е толкова таен,

че само седмица преди появата на вестника, от редакцията отказват да покажат логото, графичната си опаковка или пък да издадат как ще иглежда интернет сайта на вестника.

Първото издание на новия вестник ще бъде на пазара на 17 февруари. Първоначално ще се разпространява в Чикаго, Ню Йорк, Атланта, Вашингтон, Бостън, Тампа, Лас Вегас. Финикс, Лос Анджелис, Сиатъл.

А ако има тема, която смятате, че ще е интересна – репортерите на BG VOICE очакват вашите сигнали и теми на newsroom@bg-voice.com.

Коментирай

Organizaccia " Sveti Yoan Krustitel " na bulgarite v Tampa Bay Florida obyavyava konkurs za napisvane na stihotvorenie posveteno na *MAMA*.Znaem che imame mnogo talanti...
Ochakvame vashite tvorbi do 1 MART
na : bgchurchtampabay@ yahoo.com
Stihotvorenieto na pobeditelya shte se publikuva vuv srtaniccata na face book
Sveti Yoan Krustitel-Tampa Bay Florida
( Angelika Alexova @ 2011-02-06 23:30:20 )
Tuy kato postupiha mnogo predlogenia,za konkursa na tema *MAMA*,organizacciata "Sveti Yoan Krustitel" (na bulgarite v Tampa Bay Fl.) -
Mogete da izrazite chuvstvata si kum MAMA po razlichen tvorccheski stil
napisvane na stihotvorenie
risuvane na kartina
isvaivane na skluptora
suddavane na muzika... Occenyavaneto shte se provede po kategorii
Ochakvame vashite tvorbi do 1 mart na : bgchurchtampabay@yahoo.com
Tvorbite na pobeditelite shte se publikuvat vuv face book straniccata
Sveti Yoan Krustitel-Tampa Bay Florida
( Angelika Alexova @ 2011-02-09 11:54:28 )
Super jazzed about getntig that know-how.
( Resa @ 2012-11-22 15:21:48 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
02/27/2021
Марта, Мартин, Евдокия
03/02/2021
Герасим
03/07/2021
Младен, Младенka
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
БГ Флорида

Create Your Badge
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news