» Закон
начало » Закон
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Строг контрол на летните бригади заради съмнения за студенти престъпници
Променят условията за издаване на J-1 визи

(07/21/11) САЩ ще подбират по-внимателно кандидати от България за визи по популярната студентска програма за обмяна и работа Work and Travel, предаде АП.

Причината е, че граждани на България, Русия, Беларус и някои други страни са “известни източници на някои видове престъпна дейност, която Държавният департамент иска да избегне”. Съобщението е на американския Федерален регистър.

Програмата позволява на студенти да пристигат в САЩ през лятото за по 4 месеца и да работят. Само през 2010 г. така в страната дошли 130 000 души.

Често обаче младежи от Източна Европа са използвани за пране на пари, откраднати от американски банки, скимиране на банкомати, а жени от региона - принуждавани да проституират в рамките на програмата. Държавният департамент признава, че в сегашния си вид програмата позволява чуждите студенти да бъдат експлоатирани.

Пристигащите в САЩ младежи на J-1 визи са идеални жертви, тъй като пребивават в САЩ временно и вероятно не знаят как да търсят помощ. Преди шест месеца разследване на АП установи, че много от тях са платили хиляди долари, за да дойдат в страната и да открият, че обещаните им работни места не съществуват. Голям брой студенти са принудени да делят легла в претъпкани къщи или апартаменти. Вземат им толкова много допълнителни пари, че те се връщат у дома без спечелена стотинка.

По тази причина властите планират промяна на J-1. Те искат да натоварят с по-голяма отговорност 53-имата официално определени от ведомството спонсори на програмата. Много от тях прехвърлят задълженията си на трети лица, които всъщност вършат измамите.

Новите правила трябва да влязат в сила от 15 юли. Не е ясно обаче доколко те ще бъдат ефективни, отбелязва АП. Мярката е и твърде закъсняла по отношение на хиляди чуждестранни студенти, пристигнали вече в САЩ с визи за 2011 г.
Коментирай

The purcahess I make are entirely based on these articles.
( Luis @ 2012-06-21 07:51:06 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
БГ Флорида

Create Your Badge
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news