» Визи
начало » Визи
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Обявиха новите резултати за зелена карта между слухове за спирането й

(07/25/11) Добромир Генов спечели зелена карта в началото на май. 12 дни по-късно грешка в компютъра сломи американската мечта на 26-годишния българин, който учи във Вирджиния със студентска виза. В петък Държавният департамент обяви новите имена на над 22 хиляди души от целия свят, които печелят зелена карта във второто теглене на тазгодишната лотария. Този път Добромир не е сред щастливците.

Само ден преди това федерален съд отхвърли

Делото, заведено от 36 псевдокъсметлии,

избрани при първото теглене на 6 май. Те искаха Държавният департамент да признае първите резултати от лотарията, които самият той отмени заради компютърна грешка. Заради гафа в системата 90% от избраните при първото теглене са подали документи само в първите два дни от 30-дневния срок за пускане на заявления.

„Съдът не може да нареди на Държавния департамент да признае сгрешен процес, който не задоволява изискванията на закона и условието за произволност на тегленето”, пише в 35-страничното решение на съдия Ейми Бермън Джаксън.

Междувременно Държавният департамент прави вътрешна проверка заради компютърния гаф.
34-годишният Николай Нанков от Русе беше един от участниците в иска срещу ведомството на Хилъри Клинтън. Картата печели съпругата му, но тъй като са подали документи за цялото семейство, одобрението е за Николай, жена му и двете им деца.

"Това за нас беше като сбъдната мечта", казва Николай. Две седмици по-късно обаче надеждите за нов живот са попарени.

Хиляди се включиха във „Фейсбук” групата "22 000 сълзи", която е част от кампанията да бъдат признати и първите резултатите. Това засега няма да се случи.

Междувременно в една от комисиите на американския Конгрес започна обсъждането на

законопроект, който да спре лотарията,

която започна през 1995 г. Тревогите на политиците са, че програмата дава лесен достъп на терористи да получат зелена карта. Подобен законопроект е приеман досега два пъти в Камарата на представителите в предишни години, но никога не е получавал одобрението от Сената.

Тази година рекордните 15 милиона души пуснаха документите си в лотарията.
29-годишната Ива Зафирова е една от тях. Нейното име беше сред първите изтеглени. Жената участва в лотарията от 10 години. „Аз бях много щастлива”, казва Ива, цитирана от Wall Street Journal. Тя има магистърска степен от Харвард. „В един момент си мислиш, че животът ти се променя за добро и после си обратно в изходна позиция.”
Коментирай

Cool! That's a clveer way of looking at it!
( Christina @ 2012-03-21 22:26:59 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
02/27/2021
Марта, Мартин, Евдокия
03/02/2021
Герасим
03/07/2021
Младен, Младенka
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
БГ Флорида

Create Your Badge
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news