» Шопинг
начало » Шопинг
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Може ли да се живее само от ваучери?
Трудно е, но може, дори причинява зависимост, установи американец

Американецът лесно спечели шоуто, но в началото му бе голяма мъка да се раздели с досегашния си живот
(08/11/11) В България като гъби след дъжд изникнаха десетки сайтове за групово пазаруване. Някои са толкова досадни, че спамят повече и от магазините за виагра. И все пак… ако вече си заклет фен на груповото пазаруване, всеки ден разглеждаш офертите на деня в търсене на най-добрата сделка за твоя град. Опитваш екзотични храни, посещаваш нови места и всичко това с повече от 50% отстъпка... Ще можеш ли да живееш цяла година само с ваучери? Без ограничение в количеството им. И без да плащаш. Всеки ден да имаш възможността да посещаваш най-добрите ресторанти и спа центрове или да посветиш времето си на занимания като полет с балон или разходка с яхта.


Джош Стивънс е “героят”, който живя цяла година само с ваучери. Приключението му започна през май 2010 г. и продължи точно 365 дни. Идеята за година живот на ваучери е на самия Андрю Мейсън - човека, който стои зад най-големия сайт за групово пазаруване в света – GroupOn. Набирането на желаещи да прекарат една година само с ваучери от сделките на GroupOn започва още през февруари 2010 г. На началната страница на проекта пише: “Кой не трябва да участва? Навярно никой не трябва да участва. Искаме да сме честни от самото начало - това е едно катастрофално нарушаване на живота ви. Но няма да имате никакви разходи цяла година. Ще можете да пътувате из цялата страна и да опитвате всички онези готини неща, които представяме на GroupOn. А накрая може да спечелите 100 000 долара!”

Джош е избран измежду хиляди кандидати. Той е на 28 години. Част от условията, на които се съгласява, са, че трябва да замрази банковите си сметки и да пусне апартамента си под наем. Налага се и да напусне работата, която наскоро е започнал. На 10 май 2010 г. семейството и приятелката му го предават в ръцете на GroupOn. С гадничко чувство за хумор от сайта споделят, че са конфискували всичките му дрехи и портфейла. И четката за зъби. Обличат го в костюм, направен специално за него… от ваучери. Дават му iPhone, фотоапарат, видеокамера и всякакви джаджи, които да му помогнат да документира следващата година от живота си.

Правилата, които Джош трябва да спазва:

 Няма право да харчи пари. Дори и за четка за зъби.
Не може да работи за пари и/или услуги и стоки.
Не може да нощува при приятели или роднини.
Няма право да продава ваучерите си.
Може да заменя ваучери за услуги, стоки, транспорт, четка за зъби.
Трябва да е клиент за пример – да е мил, учтив, да оставя бакшиши (бакшишите могат да се уредят, като се приложи горното правило).

Какво преживя Джош:

Той се шегува, че сега, след приключването на проекта, ще му е трудно да се откаже от новата си страст по спа глезотийки. Пътуването сигурно също ще му липсва. За една година Джош посети 26 щата. Беше в над 50 града. Успя да пътува до Канада, а накрая на пътешествието си дори стигна и до Лондон. Не е зле за човек, който не е похарчил и долар, нали? За десерт получи и чек за 100 000 долара.

Има и още! Хиляди следяха приключенията на Джош онлайн – във Facebook, Twitter и в блога му. Последователи често му предлагаха превоз, място за пренощуване или просто компания за някое от многобройните занимания, с които е ангажиран денят му.

Въпреки рисковото начинание, а то е такова, Джош казва, че се е забавлявал изключително много през тази една година. Намерил е много нови приятели, опитал е неща, за които не е и помислял преди. Всъщност след първоначалния шок от липса на четка за зъби и дрехи се е научил да оцелява без пари. Браво, Джош!

Любопитно би било да се види дали подобно нещо би имало почва и в България. Засега е ясно, че много българи започват деня си с преглед на сайтовете за групово пазаруване. Хит преди месец бе предложение за сафари в Кения. Освен че не се предлага почти никъде, единствените две туристически фирми с офиси в България, които го бяха включили в каталозите си, го оцениха на около 4500 лева.

Сайтът за групово пазаруване го предложи за само 1500 лева, но без да са включени самолетните билети. Оказва се, че пак е било изгодно. Всички купони са били изкупени само за седмица, съобщиха от сайта, чието име няма да споменаваме. Ако много държат, нека се обадят. Телефонът ни за реклама е…
 
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
04/22/2021
Марко
04/29/2021
Майя, Мая, Еpмeнa, Еpмeлинa, Еpмeнкo, Тамара
04/30/2021
Борис, Борянa, Борислав(а)
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
БГ Флорида

Create Your Badge
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news