» Криминално
начало » Криминално
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Обвинен за убийството на BG студентка в Дестин: Невинен съм
Младежът бил пиян, блъснал момичето, а после избягал, твърди прокуратурата

Обвиненият Арон Крой Шайпс
Ясен Дараков

www.BG-VOICE.com

(12/24/12) 23-годишният Арон Крой Шайпс не се призна за виновен по обвинения, че карал пиян и убил българската студентка Галина Бумбалова. 19-годишната българка загина в САЩ, след като беше блъсната от кола, докато кара колело. Инцидентът, за който BG VOICE писа, стана на велоалея в Дестин, Флорида, на 21 май т.г. Шайпс отхвърли обвиненията писмено пред съда и не се появи в залата на последното си изслушване в края на ноември.
Според властите Галина карала колелото си, когато Шайпс я блъснал отзад с колата си Nissan Xterra. От удара българката се забила в стълб и починала от раните си малко по-късно в болницата.
Шайпс не спрял да помогне на момичето, но бил арестуван малко по-късно от властите. Срещу него има няколко обвинения за убийство, бягство от местопроизшествие и няколко по-дребни. В момента той е на свобода срещу 50 хиляди долара гаранция.
Следващото заседание на съда е в края на януари.
Убитата и още 40 студенти съдят US компания за измами по време на лятна бригада
41 студенти от България и Украйна, които са работили на бригада в Емералд Коуст, Флорида, това лято, съдят компанията, която е уредила работата и квартирите им, съобщи местното издание Northwest Florida Daily News. Сред имената на внеслите иска е и убитата Галина Бумбалова.
Младежите, които са посочили още няколко обвиняеми, твърдят, че по време на престоя им в САЩ с тях е било злоупотребено. Студентите казват, че са били измамени и са били принудени да отседнат на места с недопустими условия на живот в нарушение на споразумението, което са подписали. Те са се обърнали към Окръжния съд в Окалуса миналия месец.
В техния обвинителен акт се посочва компанията Global Education Concepts (GEC) като основен обивняем заедно с компанията майка - Southwestern/Great American Inc. Специално е споменат и мениджърът, който отговарял за настаняването на квартири, Андрю Шепитко, който работи като търговец към GEC. Компанията е определена за спонсор за програмата Work and Travel на държавния департамент, която предлага на чуждестранни студенти да работят и пътуват в САЩ през лятото.
Дейвид Фъскъс, говорител на GEC, заяви, че обвиненията са неоснователни и добави, че когато компанията е научила за проблемите, моментално е наредила вътрешно разследване, което обаче не е разкрило нищо. „Нищо не е по-важно за нас от доброто състояние на тези студенти”, каза Фъскъс. „Ние проведохме нашето разследване и не намерихме нищо.”
Коментирай

This is exactly what I was looking for. Thanks for wirtnig!
( Vita @ 2013-03-01 06:53:16 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
03/19/2021
Яков
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
БГ Флорида

Create Your Badge
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news