» годжи, гъмзата, цветан
начало » годжи, гъмзата, цветан
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Звезди на Слави при българите във Флорида за 3 март

Приходите от концерта са за изграждането на читалище „Родина" в района


С благотворителен концерт българите в района на Тампа/Сейнт Питърсбург отбелязаха националния празник 3 март, съобщи BG VOICE. Там започна и турнето на Годжи, Гъмзата и Цветан Недялков в Северна Америка. С тях е също и клавиристът Иво Моллов-Гугутката.

Повече от 3 часа музикантите веселяха с техните най-големи хитове и изпяха любими парчета на Слави, „Ку-ку бенд" и по поръчка на гостите. Приходите от концерта са за изграждането на българското читалище „Родина" в района.


„За нас е огромна чест и радост, че бяхме поканени точно за националния празник и именно от Флорида да стартира нашето турне, отбеляза Георги Милчев-Годжи. - А и хубавото време тук със сигурност е по-приятно от зимата в България", пoшегува се Гъмзата.

Идеята за тази комбинация на музиканти е на самия Слави Трифонов. „Хората искат да се забавляват с жива музика и с изпълнения на живо", коментира Годжи. Плейбекът, който напоследък става все по-популярен в попфолк жанра, е забранен в екипа на „Ку-ку бенд". Затова групата пътува с две китари, един тромпет и клавир.

„Това ни дава гъвкавост да изпълняваме музикалните желания на хората. А тук виждаме, че българите търсят повече народни песни и по-старите ни хитове - неща, които им напомнят за хубавите им моменти в България. И ние се стремим да изпълним всяко желание", обяснява Гъмзата.
Турнето продължава с концерти на 8 март, петък, в Атланта, 9 март, събота - Чикаго, и 16 март, събота - Ню Йорк. Следващата серия започва на 20 март, сряда, в Лас Вегас, 22 март, петък - Чикаго, и 23 март, събота - Торонто. Още снимки от партито в Тампа може да видите тук: http://bg-florida.com/gallery1-1.html


Коментирай

Yup, that'll do it. You have my apperciaiton.
( Amal @ 2013-04-23 19:54:11 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
04/22/2021
Марко
04/29/2021
Майя, Мая, Еpмeнa, Еpмeлинa, Еpмeнкo, Тамара
04/30/2021
Борис, Борянa, Борислав(а)
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
БГ Флорида

Create Your Badge
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news