» заявления вот
начало » заявления вот
сподели във  Facebook  Svejo.net 

Пращаме и по куриер заявления за вота

Електронни формуляри ще приемат само през страницата на ЦИК

Интересът на българите в САЩ към президентските избори беше вял.                                                                   Снимки: архив 2011 г.
(04/01/13) Българските граждани, които са в щата Флорида и искат да гласуват на предстоящите на 12 май парламентарни избори, вече могат да подават заявления за гласуване.


Това може да става и чрез куриерска фирма, съобщиха от Централната избирателна комисия в понеделник.

Има възможност на подаване на заявленията и по електронен път, но само през сайта на ЦИК на адрес:

https://www.cik.bg/register

Подадените заявления на електронните пощи на дипломатическите и консулските представителства в САЩ и Канада няма да се считат за валидни, посочиха от ЦИК.

Другите начини за подаване на заявленията са в писмена форма по пощата или лично на гишетата на консулските служби и посолството ни във Вашингтон.

Всеки желаещ да гласува подава отделно заявление, което подписва саморъчно. В един формуляр може да бъде вписано само едно лице.

За да се отвори избирателна секция в щата, трябва да се съберат поне 100 заявления за гласуване, а крайният срок за това е 11 април.

Само там, където има български дипломатически представителства, изискването е 20 заявления. Но от консулството в Чикаго обръщат внимание, че различните предградия на големите градове са отделни административни единици. Т.е. за секция в Дес Плейнс трябва да се съберат поне 100 заявления и още толкова за Арлингтън Хайтс или Маунт Проспект.

За да се разкрие втора секция, трябва да бъдат подадени 1,000 заявления.

Молбите са по образец, който може да изтеглите оттук: http://www.mfa.bg/uploads/images/Prilojenie_21_Zajavlenie.pdf

Подават се лично в консулствата по места или по пощата.

Предсрочните парламентарни избори са на 12 май, неделя. На последния вот за президент в САЩ и Канада гласуваха по-малко от 3 хиляди души в 16 избирателни секции.

Българите, които живеят в в Талахаси, Маями, Тампа, Форт Лодърдейл, Сейнт Питърсбърг, Холивуд, Джаксънвил или други населени места в щата Флорида, могат да подават заявления и да получат информация за предстоящите избори в посолството на Република България във Вашингтон:

Адрес: 1621 22nd St., NW, Washington DC 20008, USA
Телефон:
+1 202 387 0174
+1 202 299 0273
+1 202 483 1386
Факс: +1 202 234 7973
Работно време: 09.00 - 17.30 ч.

Информация може да се вземе и от консулската служба:

(R Street Entrance)
Приемно време: 09.30 - 12.30 ч.
Информация по тел.:
+1 202 387 7969 (14.00 - 17.00 ч.)
E-mail: Embassy.Washington@mfa.bg

Също в посолството ни във Вашингтон заявления могат да подават българите, които живеят в щатите Алабама, Арканзас, Делауеър, Флорида, Кентъки, Луизиана, Мериленд, Мисисипи, Северна Каролина, Оклахома, Южна Каролина, Тенеси, Тексас, Вирджиния, Западна Вирджиния, Вашингтон DC.


Правила за подаване на електронно заявление до ЦИК

Електронното заявление през интернет страницата на Централната избирателна комисия се подава до ръководителя на дипломатическо или консулско представителство на Република България на адрес: https://www.cik.bg/register

В заявлението трябва да се посочат лично име, презиме и фамилия. Те се изписват на кирилица, с големи и малки букви, интервал и средно тире, както са вписани в документа за самоличност. Посочва се единният граждански номер, както и вида на документа за самоличност - лична карта или паспорт.

Гласоподавателят отбелязва вида на документа за самоличност с кликване върху празното кръгче срещу съответния вид. Вписва се номерът на документа за самоличност - в полето с дължина от 9 символа заявителят вписва само цифрите на номера.

Отразява се и датата на издаване - в полето с дължина от 8 символа се изписват с цифри последователно датата, месеца и годината на издаване. Посочва се и кой орган е издал документа, като това става от падащото меню.

Друга необходима информация в електронното заявление е постоянният адрес в Република България по лична карта, адресът на пребиваване в съответната държава, както и селището, в което заявителят желае да гласува в САЩ и Канада.

Трябва да се впише номерът на мобилния телефон, заедно с кода на държавата.
Един номер на мобилен телефон може да бъде посочван в не повече от 4 броя отделни електронни заявления.

В заявлението се добавя изображение на цифрово съдържание (Captcha) - в полето заявителят вписва цифрите от изображението.

Всички полета на от буква „а" до буква „к" на електронното заявление са задължителни за попълване.
Заявителят получава на посочения номер на мобилния си телефон безплатно SMS-съобщение с уникален код, който се вписва в последното поле под полето по буква „к".

Така се потвърждава изпращането на електронното заявление.

Срок за подаване на електронното заявление за гласуване в САЩ и Канада е до 24,00 часа българско време на 11.04.2013 г.


Коментирай

Ami ve4e gi sabraxme.Skoro shte obiavime mestoto za glasyvane
( Vassil Velkov @ 2013-04-20 00:07:26 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
БГ Флорида

Create Your Badge
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news