» гигантски охлюви
начало » гигантски охлюви
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Гигантски охлюви гризат къщи

Черупките им са толкова здрави, че пукат гумите на колите


(04/23/13) Жителите на Южна Флорида са притеснени заради нашествието на гигантски африкански охлюви, които достигат размер на плъхове и могат да прогризват различни материали.

Те се размножават главоломно, имат склонност да гризат стените на къщите и гипсовата им мазилка, за да си набавят калций. Те ядат дори и пластмаса, предупреждават властите.


За пръв път тези охлюви са забелязани във Флорида през 2011. Допуска се, че са се появили контрабандно от Африка, където са предмет на различни религиозни култове. Оттогава насам броят им непрекъснато се увеличава. В окръг Маями-Дейд всяка седмица хващат поне по хиляда. Властите съобщават, че те броят им ще се умножи, тъй като голяма част от тях още не са се събудили след зимния сън. Тогава има опасност да се разпространят и в северните части на САЩ.


Африканският охлюв е в състояние да изгризва редица материали и може да унищожи до 500 вида растения – “всичко, което е зелено и расте”, казва Денис Фибер, представител на Министерството на земеделието.

В страни като Барбадос, където тези охлюви са повече, техните черупките дори пробиват гумите на колите.

Хората във Флорида са предупредени да не убиват гигантските охлюви, а ако се натъкнат на тях, да телефонират в Министерството на земеделието на тел. 888-397-1517. Експерти на ведомството вече са заложили капани в югозападна Флорида.

Гигантските охлюви достигат зрелост на шестмесечна възраст. Могат да снасят до 100 яйца на месец. Живеят до 8 г. като достигат размерите на голям плъх.

Охлювите са опасни за хората, тъй като пренасят паразити, които може да се загнездят в човешкото тяло.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
БГ Флорида

Create Your Badge
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news