» крадци
начало » крадци
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Химикалка пази имота от крадци

Полицията в Палм Бей въвежда нова система с уникален код за защита на имуществото

Дъг Мълдуун е убеден, че новата технология ще помогне при борбата с кражбите. Сн. FLORIDA TODAY

(04/25/13) Амелия Пигнатели скоро няма да забрави болката от това да се прибере и да открие дома си разбит, кутията с бижута изпразнена, а фамилните ценности – откраднати.

„Това разби сърцето ми”, разказва 82-годишната жена от Палм Бей, Флорида, след обира на къщата й в началото на годината.

Пигнатели и другите жители на Централна Флорида ще бъдат първите, които ще изпробват нова технология, която местната полиция смята, че ще помогне при борбата с кражбите.
Програмата Cop Dots DNA позволява на хората да маркират имотите си с уникален код, подобен на ДНК. Той се сканира от полицията и й помага да разкрие извършителите, ако имотът е ограбен, смята полицейският началник Дъг Мълдуун.

През миналата година, полицията в Палм Бей е разследвала 719 обира на търговски и частни имоти с откраднато имущество на стойност 1,9 милиона долара. В цялата страна ФБР съобщава за над 9 милиона престъпления срещу собствеността годишно. Понякога полицията открива откраднати вещи, но не е в състояние да идентифицира техния собственик.

Новата система представлява устройство, подобно на химикал, което генерира уникален код на имота и вещите в него. Той се сканира от полицията и помага дистанционно да се проследят откраднатото. Технологията е особено ценна при кражби на електроника, компютри, бижута, велосипеди.
Хората трябва да си купят пакет, който съдържа специалната химикалка и други принадлежности. Цената е 29,95 долара.

Новата система вероятно няма да помогне на Пигнатели да си върне откраднатите бижута, тъй като те не са белязани с уникален код. Но така или иначе, дамата смята да използва технологията. „О, да – казва тя. – Определено ще я използвам”.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/07/2021
Младен, Младенka
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
БГ Флорида

Create Your Badge
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news