» школо
начало » школо
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Мислят за BG училище във Флорида

Читалище „Родина” събра 14 000 долара в сметката си


(04/30/13) Българското читалище „Родина” в Тампа бей, Флорида, проучва възможностите за откриване на училище. Вече са раздадени анкетни листи на всички български семейства с деца, за да станат ясни нагласите на сънародниците ни.


Ако те решат да има училище, то ще отвори към българското читалище „Родина”, което преди дни навърши 1 година от основаването си. То бе създадено от 164 родолюбиви българи в Тампа бей.

Партито за рождения ден започна с песента на Емил Димитров „Моя страна, моя България” и изповедта на Колю Фичето. Деца от детски клуб „Радост” изнесоха кратък рецитал с патриотични песни и стихотворения.


Председателят на читалището Илко Мечкански и секретарят Ангелика Алексова разказаха какво е свършено досега в читалището. В момента то разполага с около 14 хил. долара в банковата си сметка, членски внос са платили около 70 души.

От няколко месеца към читалището работи библиотека с книги на български и английски език. Сред заглавията има книги на Иван Вазов, Христо Данов, Никола Вапцаров, Михаил Арнаудов, Димитър Талев, Стефан Цанев. Срещу депозит от 5 долара, може да се наемат книги на български и чужди класици и съвременни автори.
Коментирай

Ne vi haresa comentara? Shte go sloja na miasto kudeto ne mojete da go mahnete zaedno s podvejdashtata I neviarna informacia, koiato vashiat website poblikuva.
( milko petkov @ 2013-05-10 14:47:43 )
В Тампа Бей има българско училище още от 2009 г. и все още продължава да съществува!
Ние сме едно от многото семейства, които не са получили анкетни листи, а на тези, които са ги попълнили, им е диктувано какво да пишат...
Запитахте ли се защо хората не плащат членския си внос? Защото се недоволни от работата на управителния орган на читалището и в частност от абсолютно интригансткото поведение на секретаря Ангелика Алексова, която работи единствено и само да разединението на българите в Тампа Бей и за лични облаги.
А така наречената библиотека всъщност са 2 равфта с книги в хоремага на St. Petersburg.
Срамота е да публикувате толкова невярна информация!
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
03/08/2021
Галя, Галина
03/17/2021
Дария, Найден, Найдa
03/19/2021
Яков
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
БГ Флорида

Create Your Badge
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news