» отпадъци
начало » отпадъци
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Кофи мачкат боклука с енергия от слънцето

Цената е $ 4000, но бързо се изплащат от икономиите за транспорт

(05/14/13) Контейнери за боклук мачкат отпадъците като използват енергията от слънчеви панели. Новите кофи са въведени за пръв път в употреба от властите в гр. Венис, щата Флорида.
Кофите са снабдени със специален компресиращ механизъм, който се захранва с енергия от слънцето. Те побират пет пъти повече отпадъци, отколкото традиционните. Ако всички контейнери в града се заменят със слънчеви, ще се постигне 80 на сто икономия от транспортирането на отпадъците.

Цената на един соларен съд е 4000 долара, но властите смятат, че инвестицията бързо ще се избие от по-рядкото извозване на боклука.

Фотоволтаичните контейнери са оборудвани с устройства с безжична връзка, които съобщават кога са се напълнили с отпадъци. По този начин допълнително се спестяват разходи, тъй като не се налага да се пращат камиони, ако контейнерите не са изпълнили капацитета си.

В момента в града се тестват три от високотехнологичните контейнери, които се ползват под наем от градските власти срещу 169 долара на месец. След една година местната община ще пресметне дали използването на кофите й е икономически изгодно. Те могат да носят и допълнителни средства, тъй като стените им са снабдени с места за рекламни постери.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
11/28/2020
Андрей
12/02/2020
Варвара
12/03/2020
Сава, Савка, Владислав, Владислава, Слав, Слави, Славка
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
реклама
БГ Флорида

Create Your Badge
реклама
 
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news